HERHAALMEDICATIE AANVRAGEN

Nieuws

08_MEDIGOED_nieuws
download

MediGoed aangesloten bij Top instellingsapotheken

Juli 2021

MediGoed is sinds half juni aangesloten bij Topinstellingsapotheken. Top Instellingsapotheken in heel Nederland werken samen en richten zich op het delen van kennis en regionale netwerken. Top Instellingsapotheek heeft de kennis, de slagkracht en de innovatiekracht om samen met de (zorg)instelling het welzijn van hun cliënten te bevorderen. Voor meer informatie zie https://topinstellingsapotheek.nl
.

IMG_8016

Samenwerking tussen MediGoed, UPlus en SIZA 

Juni 2021

MediGoed mag per 1 juni 2021 16 SIZA locaties in de regio beleveren in samenwerking met UPlus. We hopen op een prettige samenwerking met de locaties en UPlus.

PHOTO-2021-05-27-12-26-49

MediGoed en Pleyade verlengen de samenwerking 

Mei 2021

Eind mei hebben Pleyade en MediGoed samen een verlenging van het contract voor samenwerking ondertekend. We zien er naar uit om ook de komende jaren de farmaceutische zorg voor de cliënten van Pleyade te verzorgen en deze zorg samen met Pleyade verder innovatief door te ontwikkelen met oog voor zowel het welzijn van de cliënten als de medewerkers.

maarten vaccineren

MediGoed helpt huisartsen en zorginstellingen bij het vaccineren tegen COVID-19 

Februari 2021

Eindelijk was het zover: onze instellingen konden starten met het vaccineren van hun bewoners; een hele operatie, waarbij wij samen optrokken om dit op een professionele wijze aan te pakken. Samen met medewerkers van de instellingen zijn we op pad gegaan om cliënten op zowel de hoofdlocaties als ook op de buitenlocaties te voorzien van de eerste vaccins. Daarnaast zijn de huisartsen van Brummen bijgestaan door onze medewerkers bij het vaccineren van de bewoners van kleinschalig wonen.

MediGoed heeft daarbij een rol gespeeld bij het klaarmaken van de vaccins en het samenstellen van rescue-pakketjes bij anafylactische shock, specifiek gericht op onze doelgroepen.

Zo is het MediGoed samen met haar instellingen gelukt om door een enthousiaste en unieke samenwerking te zorgen dat in een periode van 2 weken meer dan 2000 cliënten en medewerkers hun eerste vaccinatie hebben ontvangen.

Bij een van onze instellingen mochten we het proces laten zien aan de Inspectie, die ter beoordeling meeliep. De Inspectie gaf na afloop aan dat de hele vaccinatie-procedure vakkundig en zorgvuldig werd uitgevoerd; een mooi compliment voor zowel de instelling als voor MediGoed.

Inmiddels zijn we gevraagd om onze expertise ook in te zetten bij de tweede vaccinatie-ronde en zijn we opnieuw samen met onze instellingen enthousiast gestart om ook deze klus te klaren!!

bezorgen vaccins

MediGoed helpt haar instellingen bij het transport van de COVID-vaccins 

februari 2021

Afgelopen periode heeft MediGoed haar instellingen bijgestaan bij het transport van de COVID-vaccins voor de eerste vaccinatie-ronde.

Wanneer het COVID-vaccin bij het vervoer door elkaar wordt geschud, kunnen de werkzame bestanddelen in het vaccin beschadigen, waardoor het vaccin onwerkzaam wordt. Het is daarom van belang dat het transport plaatsvindt door een gecertificeerde leverancier, die de vaccins stabiel kan vervoeren. Daarnaast is het ook belangrijk dat tijdens het transport de temperatuur van de vaccins zorgvuldig wordt bewaakt omdat alleen indien de vaccins continue tussen een temperatuur tussen 2 en 8 graden Celsius zijn bewaard een juiste werking kan worden gegarandeerd.

MediGoed heeft al jaren ervaring met het transporteren van kwetsbare medicatie en gekoeld transport. Hiervoor hebben we opgeleide bezorgers in dienst en werken we met gespecialiseerde apparatuur.

Afgelopen periode hebben we verschillende instellingen geholpen door het transport tussen de verschillende locaties voor ze te verzorgen. Bij een van onze instellingen is dit gebeurd onder toeziend oog van de Inspectie, waarbij de Inspectie aangaf dat alles rondom het transport uitstekend was geregeld.

Ook voor de tweede ronde hebben onze instellingen ons gevraagd te helpen en zijn we blij ze ook deze keer weer te hebben kunnen ondersteunen.

DEKRA-logo

HKZ-dekra gecertificeerd

3-12-2020

MediGoed is op wederom met vlag en wimpel zonder enige tekortkoming HKZ-Dekra als instellingsapotheek gecertificeerd.

maarten tbv website

Verhalen / Maarten van Oijen, apotheker bij medigoed

18-09-2020 MediGoed verhalen 

“Projecten draaien om de werkwijze rondom medicatie in kwaliteit te verbeteren geeft mij energie.”  

Sinds 2016 ben ik werkzaam als apotheker bij MediGoed en tevens bij de openbare apotheek in Brummen. Vanaf 2019 ben ik geregistreerd openbaar apotheker specialist. Bij MediGoed staan we voor verantwoorde zorg en het toegankelijk maken en houden van geneesmiddelen. Graag ondersteun ik de voorschrijver inhoudelijk op medicatiegebied. Hierbij hebben wij het doel om het welbevinden van de cliënten te verhogen. Bij vragen van de zorginstelling is het de kunst om maatwerk te leveren passend bij de cliënt en de zorginstelling. Een goede samenwerking tussen de voorschrijver en de apotheek is daarbij belangrijk. We zijn laagdrempelig benaderbaar en hebben regelmatig overleg met de voorschrijvers en de zorg. Een voorbeeld van deze samenwerking is het houden van medicatiereviews. Bij deze reviews optimaliseren we gezamenlijk de farmacotherapie van de cliënt en verminderen we de mogelijke risico’s van polyfarmacie. Ook op andere manieren dragen wij bij aan het verhogen van de kwaliteit van zorg. Zo draait MediGoed regelmatig projecten bij zorginstellingen om de werkwijze rondom medicatie in kwaliteit te verbeteren. Van deze projecten, bijvoorbeeld de implementatie van een elektronisch toedien-registratiesysteem, krijg ik energie. Dit geeft mij voldoening in mijn werk.

Joop

Verhalen / Joop teamleider bij de speedfiller

17-06-2020 MediGoed verhalen 

“Ruimte om te ontwikkelen en te groeien, zowel persoonlijk als voor een ander”

Niemand had het ooit verwacht. Bijna 40 jaar werken bij een papiergigant en dan maak ik een carrièreswitch naar een… apotheek! Wie bedenkt zoiets? Ik kwam opeens in een totaal andere wereld terecht. In het voorjaar van 2015 begon ik als bezorger van medicatie bij zorginstellingen. Dat was wel even wennen. Ik kwam vanuit een ‘mannen’-cultuur en nu werk ik met (bijna) alleen maar vrouwelijke collega’s om me heen. Maar al vrij snel dacht ik ‘dat komt wel goed’ en voelde ik de klik met de apotheek.

HBO_IMG_4369

geslaagd onderzoek logistiek proces Medigoed

26-03-2020 MediGoed nieuws

Vijf enthousiaste technische bedrijfskunde studenten van de Hogeschool Utrecht hebben afgelopen zes maanden onderzoek gedaan naar het logistieke proces bij MediGoed. Zij presenteerden ons een innovatieve oplossing met tot 33% minder CO2 uitstoot. Het adviesrapport is goed onderbouwd en innovatief van opzet. Wij gaan met de implementatie aan de slag.

03_scholing

gezamenlijke nascholing pleyade en Medigoed

17-03-2020 MediGoed nieuws

Onlangs hebben de zorgmedewerkers een gezamenlijke nascholing gehad door Pleyade en MediGoed. Het was een leerzame scholing waarbij de kennis o.a. werd getest middels een medicatie quiz. De winnaar van deze quiz werd beloond met een heerlijke Tony's Chocolonely reep!

addiction-71574_vierkant

Kosten weesgeneesmiddelen stijgen met 9% per jaar

27-11-2019 Pharmaceutisch weekblad

De uitgaven aan weesgeneesmiddelen blijven toenemen. van € 195 miljoen in 2013 naar € 259 miljoen ruim vier jaar later. Dat is een stijging van 39% in vijf jaar, met een gemiddelde stijging van 9% per jaar. Het aantal patiënten groede in die periode in vergelijkbare mate: 38%. Dat blijkt uit cijfers van Zorginstituut Nederland.

medicine-1851178_vierkant

€ 180 miljoen aan medicatie weggegooid

26-11-2019 Pharmaceutisch weekblad

Nederland gooit jaarlijks bijna € 180 miljoen aan bruikbare geneesmiddelen weg. Dat blijkt uit onderzoek van vierdejaars studenten van de Breda University of Applied Sciences.

Pleyade_Logo_rgb

pleyade

mei 2019

Na een intensief implemenatie-traject is MediGoed per 1 mei 2019 gestart met de farmaceutische zorg voor Pleyade.