Nieuws

08_MEDIGOED_nieuws
kerstkaart 2020 medigoed

Apothekers en consulenten van MediGoed wensen u een bruisend en sprankelend 2021

DEKRA-logo

HKZ-dekra gecertificeerd

3-12-2020

MediGoed is op wederom met vlag en wimpel zonder enige tekortkoming HKZ-Dekra als instellingsapotheek gecertificeerd.

maarten tbv website

Verhalen / Maarten van Oijen, apotheker bij medigoed

18-09-2020 MediGoed verhalen 

“Projecten draaien om de werkwijze rondom medicatie in kwaliteit te verbeteren geeft mij energie.”  

Sinds 2016 ben ik werkzaam als apotheker bij MediGoed en tevens bij de openbare apotheek in Brummen. Vanaf 2019 ben ik geregistreerd openbaar apotheker specialist. Bij MediGoed staan we voor verantwoorde zorg en het toegankelijk maken en houden van geneesmiddelen. Graag ondersteun ik de voorschrijver inhoudelijk op medicatiegebied. Hierbij hebben wij het doel om het welbevinden van de cliënten te verhogen. Bij vragen van de zorginstelling is het de kunst om maatwerk te leveren passend bij de cliënt en de zorginstelling. Een goede samenwerking tussen de voorschrijver en de apotheek is daarbij belangrijk. We zijn laagdrempelig benaderbaar en hebben regelmatig overleg met de voorschrijvers en de zorg. Een voorbeeld van deze samenwerking is het houden van medicatiereviews. Bij deze reviews optimaliseren we gezamenlijk de farmacotherapie van de cliënt en verminderen we de mogelijke risico’s van polyfarmacie. Ook op andere manieren dragen wij bij aan het verhogen van de kwaliteit van zorg. Zo draait MediGoed regelmatig projecten bij zorginstellingen om de werkwijze rondom medicatie in kwaliteit te verbeteren. Van deze projecten, bijvoorbeeld de implementatie van een elektronisch toedien-registratiesysteem, krijg ik energie. Dit geeft mij voldoening in mijn werk.

Joop

Verhalen / Joop teamleider bij de speedfiller

17-06-2020 MediGoed verhalen 

“Ruimte om te ontwikkelen en te groeien, zowel persoonlijk als voor een ander”

Niemand had het ooit verwacht. Bijna 40 jaar werken bij een papiergigant en dan maak ik een carrièreswitch naar een… apotheek! Wie bedenkt zoiets? Ik kwam opeens in een totaal andere wereld terecht. In het voorjaar van 2015 begon ik als bezorger van medicatie bij zorginstellingen. Dat was wel even wennen. Ik kwam vanuit een ‘mannen’-cultuur en nu werk ik met (bijna) alleen maar vrouwelijke collega’s om me heen. Maar al vrij snel dacht ik ‘dat komt wel goed’ en voelde ik de klik met de apotheek.

HBO_IMG_4369

geslaagd onderzoek logistiek proces Medigoed

26-03-2020 MediGoed nieuws

Vijf enthousiaste technische bedrijfskunde studenten van de Hogeschool Utrecht hebben afgelopen zes maanden onderzoek gedaan naar het logistieke proces bij MediGoed. Zij presenteerden ons een innovatieve oplossing met tot 33% minder CO2 uitstoot. Het adviesrapport is goed onderbouwd en innovatief van opzet. Wij gaan met de implementatie aan de slag.

03_scholing

gezamenlijke nascholing pleyade en Medigoed

17-03-2020 MediGoed nieuws

Onlangs hebben de zorgmedewerkers een gezamenlijke nascholing gehad door Pleyade en MediGoed. Het was een leerzame scholing waarbij de kennis o.a. werd getest middels een medicatie quiz. De winnaar van deze quiz werd beloond met een heerlijke Tony's Chocolonely reep!

addiction-71574_vierkant

Kosten weesgeneesmiddelen stijgen met 9% per jaar

27-11-2019 Pharmaceutisch weekblad

De uitgaven aan weesgeneesmiddelen blijven toenemen. van € 195 miljoen in 2013 naar € 259 miljoen ruim vier jaar later. Dat is een stijging van 39% in vijf jaar, met een gemiddelde stijging van 9% per jaar. Het aantal patiënten groede in die periode in vergelijkbare mate: 38%. Dat blijkt uit cijfers van Zorginstituut Nederland.

medicine-1851178_vierkant

€ 180 miljoen aan medicatie weggegooid

26-11-2019 Pharmaceutisch weekblad

Nederland gooit jaarlijks bijna € 180 miljoen aan bruikbare geneesmiddelen weg. Dat blijkt uit onderzoek van vierdejaars studenten van de Breda University of Applied Sciences.

Pleyade_Logo_rgb

pleyade

mei 2019

Na een intensief implemenatie-traject is MediGoed per 1 mei 2019 gestart met de farmaceutische zorg voor Pleyade.